30/06/2018 - 10:28
De printcode op eieren voor u ontcijferd.
Om een zeer hoge mate aan transparantie voor de verbruiker te creëren,
biedt een omvangrijk markeringssysteem gedetailleerde informatie over
de herkomst van de eieren. Zo worden eieren in Europa gekenmerkt.
De wetgever heeft besloten dat vanaf 01 januari 2004 alle eieren in Europa
met een uniforme markering bedrukt moeten worden.
0 - Biologische houderij
1 - Vrije-uitloophouderij
2 - Scharrelhouderij
3 - Kooihouderij
AT - Oostenrijk
BE - België
CZ - Tsjechië
DE - Duitsland
DK - Denemarken
ES - Spanje
FI - Finland
FR - Frankrijk
GR - Griekenland
HU - Hongarije
IE - Ierland
IT - Italië
LU - Luxemburg
LT - Litouwen
LV - Letland
NL - Nederland
PL - Polen
PT - Portugal
SE – Zweden
SI - Slovenië
UK - Verenigd Koninkrijk
De eventuele vermelding T.H.T. wijst op de houdbaarheidsdatum van het ei.
T.H.T. betekent "tenminste houdbaar tot". De datum geeft aan tot wanneer
de eieren in elk geval nog te gebruiken zijn (mits op goede wijze bewaard).
Dit wil echter niet zeggen dat ze na de T.H.T. datum niet meer te consumeren zijn.
Voor gerechten met rauw ei zijn deze eieren dan niet meer aan te bevelen.
Wel kunnen dergelijke eieren gekookt of gebakken worden gebruikt; ze moeten
dan voldoende worden verhit. Het verwerken van oudere eieren in gebak of een
luchtig gerecht als soufflé is af te raden omdat het "luchtige" vermogen afneemt.
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer